Club uitwedstrijden

•Inschrijven is mogelijk tot een half uur voor de wedstrijd.

•Op de afgesproken begintijd wordt gezamenlijk gereisd naar de visplaats.

•De wedstrijden worden gevist op gewicht en hierbij mag men alle vissen, die geen wettelijke maat hebben, bewaren in een leefnet. Roofvis en paling is uitgesloten met uitzondering van baars.

•De gevangen vis dient in een leefnet te worden bewaard. Dit leefnet dient voldoende groot te zijn en zo veel mogelijk horizontaal in het water te worden geplaatst.

•Voor aanvang van de wedstrijd wordt een plaatsnummer geloot en dient men hier dan te gaan vissen. Dit wordt voorafgaand aan de wedstrijd bekend gemaakt.

•Er mag worden gevist met twee hengels. Het vissen met een swingtip, een triltip, een winklepicker, een feeder enz. is toegestaan. Er mag uitsluitend worden gevist met 1 haak per hengel.

•Het vissen en voeren met gekleurde maden is verboden.

•Bij aankomst aan het viswater wordt een opbouwtijd aangehouden van twintig minuten. Daarna mag iedere deelnemer beginnen met vissen.

•Op de afgesproken eindtijd dient men te stoppen met vissen waarna gezamenlijk de vis wordt gewogen.