Open stekwedstrijden

•De competitie bestaat uit 6 wedstrijden, vanaf mei wordt er iedere maand een wedstrijd georganiseerd.

•De slechtste uitslag (1) komt te vervallen.

•6 wedstrijden worden in de nabij omgeving gevist en bekend gemaakt voor aanvang van de competitie. Dit binnen een straal van ± 30 km rondom Winneweer.

•Er wordt in 2 vakken gevist, een A en B vak.

•Per wedstrijd is de punt verdeling 1st plaats 1 punt 2de plaats 2 punten enzovoort.

•Maximale aantal punten (per vak) 15 per wedstrijd, bij 20 deelnemers krijgen nummer 16 t/m 20 dus 15 punten.

•Een wedstrijd niet gevist is 15 punten.

•Inleg per wedstrijd is € 12,50-

•Iedere wedstrijd worden er geldprijzen beschikbaar gesteld met een verdeling van 1 : 3

•Iedere wedstrijd drie (vlees)prijzen per vak , verloting op steknummers.

•Prijzen worden na iedere stekwedstrijd verdeeld in de kantine van de vlomarkt te Winneweer. De prijzen dienen persoonlijk worden afgehaald.

•Aanmelden uiterlijk laatste donderdagavond voor de open stekwedstrijd op de volgende nummer: +31(0)6-46232737 C. Levinga of +31(0)6-29443669 P. Honderd of mail hcgauwtevreden@outlook.com

•Overzicht van de wedstrijd data en wedstrijd water is te vinden op / eventueel via mail op te vragen
.
•Vertrektijd naar het water staat vermeld op de wedstrijd lijst. Vanaf een half uur tot een vijf minuten voor vertrek kunnen de steknummers getrokken worden.

•Vertrekpunt is de kantine van de vlo markt te Rijksweg 257a te Winneweer.

•Voor aanvang van de wedstrijd wordt er een signaal gegeven, einde wedstrijd middels signaal. Opbouw tijd zal ongeveer een uur zijn.

•Duur van de wedstrijd is 5 uur. Door weersomstandigheden kan de wedstrijd worden ingekort.

•Indien door weersomstandigheden een wedstrijd komt te vervallen blijven alle regels van kracht. Via de site / wordt dit bekend gemaakt.

•Na de laatste wedstrijd worden de geldprijzen persoonlijk overhandigd.

•Eindprijzen eerste prijs € 80, tweede prijs € 60, derde prijs € 40 deze geldprijzen zijn gegarandeerd.

•Hengelkeuze is vrij.

•Er wordt gevist op gewicht en elke gevangen meetellende vis moet door de deelnemer in een leefnet worden bewaard. Dit leefnet dient te voldoen aan de volgende eisen:

?een minimale diameter van 40 cm (rond leefnet) c.q. 50 cm “diagonaal” (rechthoekig leefnet)
?een lengte van 3 meter of meer
?knooploos gemaakt
?van zacht materiaal gemaakt
?voorzien van voldoende hoepels om het goed uit te leggen

•Maximaal 20 kg per leefnet.

•Maximaal 1 lijn per visser in het water.

•Aas vrij m.u.v. wettelijk verboden aas.

•Alle vis telt m.u.v. snoek, snoekbaars, en paling.

•Voer vrij m.u.v. schadelijke kleurstoffen.

•Katapult voor eigen risico.

•Gehaakte vis net voor het eindsignaal en die na het signaal wordt geschept mag worden meegeteld.

•Bij onweer wordt de wedstrijd d.m.v. een signaal tijdelijk onderbroken (hengels + lijnen uit het water) volgende signaal = hervatten wedstrijd.

•Deelname op eigen risico .

•Maximaal aantal deelnemers is 40: vol = vol.

•Alle deelnemers vertrekken vanuit Winneweer.

•Opgave is betalen.

•Men dient minimaal 5 wedstrijden te hebben betaald om in aanmerking te komen voor het eindklassement. Men kan zich ook direct opgeven voor alle zes wedstrijden.

•Bij wegblijven zonder afmelding bepaald wedstrijd commissie over een volgende deelname van persoon in kwestie.

•Visstek schoon achterlaten en afval meenemen!

•Waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie.